Sosyal Medya

Dünya

Almanya’da İslam karşıtlığı artıyor

Almanya'da yapılan bir araştırmada ülkede İslam karşıtlığının her geçen gün arttığı belirtildi



Almanya’da Ä°slam karşıtlığı giderek yayılıyor. Leipzig Ãœniversitesi ile Heinrich- Böll- Vakfı, Rosa-Luxemburg-Vakfı ve Otto-Brenner-Vakfı tarafından yapılan bir araÅŸtırma, her iki Almandan birinin Ä°slam karşıtı düşünceye sahip olduÄŸunu ortaya koydu. 

2002 yılından bu tarafa yapılan “Leipziger Mitte Studie” adlı araÅŸtırmaya göre, Almanların yarısı, “Müslümanlar nedeniyle bazen kendimi yabancı bir ülkedeymiÅŸim gibi hissediyorum” diyor. 2009 yılında yüzde 32.9 düzeyinde olan bu düşünce, iki yıl öncesinde yüzde 43 seviyesindeydi. Bugün ise yüzde 50 düzeyine dayanmış durumda.

MÜSLÜMANLARIN GİRİŞİ YASAKLANSIN

AraÅŸtırmaya katılanların yüzde 41.4’ü Müslümanların Almanya’ya giriÅŸlerinin yasaklanmasını savunuyor. Yedi yıl önce bu düşünceyi savunan Almanların oranı yüzde 20 düzeyindeydi. Almanya’da Ä°slam karşıtlığı, saÄŸcı popülist Almanya için Alternatif Partisi AfD taraftarları arasında yüzde 85.9 ile en yüksek düzeydeyken, YeÅŸiller partisi yanlıları arasında bu oran yüzde 24.7 seviyesinde.

Almanlar arasında genel olarak yabancı düşmanlığının da arttığı görülüyor. Romanların (Çingeneler) suça meyilli olduÄŸunu düşünenlerin oranı yüzde 44.2’den 58.5’e yükselmiÅŸ durumda. Katılımcıların yüzde 80’i (2009’da yüzde 25.8 düzeyinde) devletin sığınma baÅŸvurularında yumuÅŸak davranmaması gerektiÄŸini savunuyor. Almanların yüzde 60 sığınmacıların ülkelerinde gerçekten takip edildiklerine inanmıyor.

SAĞCI OTORİTER DİKTATÖR EĞİLİMİ ARTIYOR

AraÅŸtırmada ortaya çıkan bir diÄŸer sonuç ise, Almanya’da saÄŸcı otoriter diktatörlük yanlılarının artması. Buna göre, Almanya’nın doÄŸusunda yüzde 7.6, batısında ise yüzde 4.3 oranında saÄŸcı otoriter diktatörlüğe destek veriliyor. Ä°ki yıl önce bu oranın doÄŸuda yüzde 5.6, batıda ise 3.1 olduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.